fredag 20. juli 2012

Hei igjen!

Nå sitter jeg å forbereder meg til å vandring til Santiago de Compostela. Maria Jordet og jeg skal legge ut på vandring i 1 og 1/2 uke i Nordspania. En gåtur utrolig mange har gjort før oss. Dette blir virkelig spennende. Jeg vet virkelig ikke hva vi går til, bare at det kommer til å bli bra! Innholdsrikt! Gleder meg til å være med Maria, til å møte mennesker fra hele verden, til å oppleve nye kulturer og landskaper. Vi går nok 6 til 7 timer per dag. Starter tidlig for det er varmt i Spania nå! Til sammen skal vi gå 32 mil.

Det er mange som går denne pilgrimsturen fordi de har et behov! Det er så mange historier, så mange liv og hendelser. Alle har sin unike fortid og nåtid! Verdifulle liv. Hjerter som blør. Tvil, tro! Skuffelse, frykt, søken, lengsel, undring, ny start, flukt. Jeg kan tenke meg at mange mennesker har gått denne turen med et hjerter som roper til Gud!! Rop etter mening og nåde. Mennesker er forskjellige men allikevel så like.

Å søke etter liv! Å søke etter den levende Gud. Så lett, men allikevel så vanskelig.

Men hvorfor skal man søke etter mening og sannhet når livet smiler til deg? Alt er jo som det skal. Vel, som oftest rammer livet mennesker hardt en gang eller fler.
Man kunne jo ønske at man alltid levde det gode liv! Der man skinner; har gode venner, er frisk, får opplevelser og tar for seg verden! Man er virkelig en av de beste! Man briljerer. Men plutselig faller det sammen! Og det kan være av ulike grunner, men mange opplever at det "faller sammen". Man ser tilbake på sin glanstid og gremmes!! Hvorfor kunne det ikke alltid være sånn? Hvorfor kunne ikke jeg alltid være sånn??

Livet er rart. Når det går nedover går det oppover, sier noen. Nedtur til vekst.

Det synes jeg er så fint med en vandring! Det sier noe om livet.
Det kan være godt å startet et sted, være på vandring og komme til et mål.

Veien til livet! Gud er de levendes Gud, står det. Hva vil det si? Jesus sier: " For trang er den port og smal er den vei som fører til livet, og der er få som finner den."

Jeg ønsker å finne den!

Ha en god dag, leser! :)

Ingen kommentarer: